Presse

Reviews of the album «Biting Tails»

«Just a real enjoyable album where every tune has a melody that presents itself as a warm, friendly smile.»
– Dave Sumner, Bird is The Worm (go here for full review)

«Saksofonist Torbjørn Sletta Jacobsen, som med kvintetten sin i 2011 gjorde ein sterk plate­debut med «Time Layers», kjem like sterkt attende med «Biting Tails»»

(Roald Helgheim, Dagsavisen – september 19 2015) (go here for full norwegian review)

Norwegian reviews of the album «Time Layers»

Saksofonisten Torbjørn Sletta Jacobsen (f. 1973) leder en sterk kvintett på sitt debutalbum «Time Layers» der medspillerne er trompetisten Gunnar Halle, pianisten Espen Eriksen, bassisten Thommy Andersson og trommeslageren Knut Aalefjær. Sletta Jacobsen, utdannet ved Rytmisk Konservatorium i København og med flere års virke som musiker/pedagog, står for alle komposisjoner og arrangementer og har valgt et melodiforankret hoveduttrykk med klare røtter i spesielt klassisk kvintetthardbop med unisone, kraftfulle trompet/saksfon-forløp og travelt pulserende rytmikk. Pianist Eriksen flytter musikken over i en mer europeisk/ECM’sk retning i sine soli, men ikke mer enn at det hele fortsatt henger godt sammen der det formidles ferdighetsfullt med vital henvendelse fra alle involverte.
– Terje Mosnes, dagbladet 18.05.2011

Original jazzdebut

Ein original og sterk jazzdebut er dette, denne gongen frå saksofonisten Torbjørn Sletta Jacobsen som med albumet «Time Layers» markerer seg med ein både klassisk, moderne og iøyrefallande musikk. Med Gunnar Halle på trompet, Thommy Andersson på bass, Knut Aalefjær på trommer og Espen Eriksen på piano tek musikarane oss med gjennom eit utsøkt knippe låtar, med eit ensemblespel som gjer det heile til ei vakker oppleving. I folkemusikken snakkar dei om lydarslåttar, songane til denne kvintetten fangar lydaren med det same med sitt neddempa, varierte uttrykk. Vita fortel at Sletta, fødd 1973, har fartstid både som musikar, pedagog og allsidig komponist, og med base i både Oslo og København har han brukt tida godt både som musikar og komponist, til han som mogen musikar med stil står sjølvsikkert fram med bandet sitt på dette albumet.
– Roald Helgheim 21.05.2011

Stor debut

Det gleder virkelig når en platedebutant serverer et slikt album. Denne mannen og hans band skulle det vært grådig artig å oppleve live. For eksempel til høsten. Hørte dere, festivalledelse i DølaJazz? Torbjørn Sletta Jacobsen Kvintett har slippkonsert for «Time Layers» på Soria Moria Bar & Bistro 19 mai. Jeg fikk albumet på bordet sist mandag. Og da jeg hadde fått matet spilleren med skiven inneholdende de åtte komposisjonene, befant jeg meg særdeles vel. Kvintetten består av foruten saksofonisten Torbjørn Sletta Jacobsen, trompeteren Gunnar Halle (må ikke forveksles med fotballspilleren), Espen Eriksen på tangenter, Thommy Andersson på bass og trommis Knut Aalefjær, alle sterke navn. Menyen er dristig melodiøs. Visse partier har forsiktig preg av frijazz, men dette er bare for kreativ sminke og lekre stilbrudd å betrakte i en åpen og inkluderende meny. Jacobsen lar alle i bandet få være vekselvis i fokus. Arrangementene er plettfrie. Godt at noen tør å vente med sin første CD til de har noe å fare med.
– Per Ivar Henriksbø 13.05.2011

Med “Time Layers” debuterer saksofonisten Torbjørn Sletta Jacobsen for de aller fleste. Det har blitt et meget spennende møte.

Altsaksofonisten, komponisten og bandlederen Torbjørn Sletta Jacobsen har latt tida jobbe for seg. Svært mange mener de bør debutere med egen cd så fort de har lært seg hornet sitt, og knapt nok det, men Sletta Jacobsen har “heldigvis” venta til han blei 38 før han tok steget. Det betyr at det er en moden, men ikke overmoden, debutant vi møter. […] Musikken er uten unntak skrevet av Sletta Jacobsen og den har vokst fram det siste tiåret. Det betyr igjen at dette ikke er musikk som er hasteskrevet for å bli klar for utgivelse. Sletta Jacobsen er utstyrt med en vakker melodisk åre som har henta mye fra den moderne jazztradisjonen, men der det også finnes spor av klassisk europeisk musikk. Det er mye luft og rom i uttrykket og låtene spenner over alt fra vare ballader til heftige tempi. […] Sletta Jacobsen har på ingen måte samla en gjeng rundt seg for å framheve seg sjøl. Han inngår som en naturlig del av dette kollektivet og har med “Time Layers” fortalt oss at her har vi ei ny, spennende stemme å glede oss over i åra som kommer.
– Tor Hammerø, Side2 Nettavisen 17.05.2011

Jazznytt nr 3, 2011: «Og hva får man så høre? Jo, en liten perle av en plate!

.. Og jeg må innrømme at jeg får godfølelsen av å høre en slik plate laget i 2011. For den som har sans for cooljazzen i nordisk og nydelig tapning, er det bare å investere, for dette var fint!»
– Jan Granlie, Jazznytt nr 3, 2011